Zaterdagopvang

alternative

Ter voorbereiding op het logeerweekend

alternative

De zaterdagopvang is 3 zaterdagen in de maand van 09:00 uur tot 16:00 uur. Deze opvang is voor bijvoorbeeld toppers die nog niet durven te logeren, maar het wel leuk vinden om te doen waar ze goed in zijn. De zaterdagopvang is dan vaak ook ter voorbereiding voor de logeeropvang. Door de kleinschaligheid van gemiddeld 4 toppers per begeleider kan er flexibel worden ingespeeld op de zowel behoeften als wensen, maar ook interesses en talenten. En natuurlijk is het voor de ouders prettig om eens een zaterdag ontlast te worden!  

We werken aan zelfredzaamheid

alternative
Tijdens de zaterdagopvang vindt er geen behandeling plaats. We werken op een ongedwongen manier aan zelfredzaamheid. Een belangrijk doel van de zaterdagopvang is dat er gewerkt kan worden aan sociale contacten en dat er sociale interactie plaatsvindt. Gezelligheid, creativiteit, het aanleren van vaardigheden, maar vooral het thema ‘bezig zijn’ loopt als een rode draad door het programma van de zaterdagopvang.  

Uitdagend en structureel dagprogramma

alternative

Onze begeleiders zorgen zaterdags voor een DieVers, uitdagend en structureel dagprogramma, bestaande uit twee dagdelen en een gezamenlijke lunch. Elke zaterdag starten we om 09:00 uur met het bespreken van het dagprogramma. We zetten de planning niet super strak neer, maar houden een globale planning aan. Zo leren we onze toppers om met veranderingen om te gaan.  

DieVerse acvititeiten zowel buiten als binnen

alternative
We proberen altijd om zoveel mogelijk DieVerse activiteiten te organiseren. Als het mooi weer is, doen we activiteiten buiten de deur. Zo wandelen we naar het dorp om een ijsje te halen, gaan we met z’n allen bowlen, zwemmen of juist op avontuur in een klimbos. Ook hebben we eens een vossenjacht gedaan midden in Wierden, dat vonden onze toppers erg leuk! Is het weer even wat minder? Dan hebben we leuke binnen activiteiten, zoals: dansen op de playstation (Just Dance), karaoke zingen, koekjes bakken, knutselen, sjoeltoernooi, escape room in elke kamer en nog veel meer… Al met al een leuke, zinvolle zaterdag waarin iedereen zichzelf mag zijn!  

Benieuwd naar onze zaterdagopvang?

NEEM CONTACT OP