Naschoolse opvang

Iedere middag is bijzonder, net als jij.

alternative

Het is 14:15 uur en de laatste schoolbel gaat… Tijd om opgehaald te worden van school voor een super leuke middag bij de naschoolse opvang van DieVers! Onze opvang is gericht op toppers met een beperking in de leeftijd tot 20 jaar. In de opvang heerst een huiselijke sfeer. Het is een plek waar toppers na een drukke schooldag eerst tot rust kunnen komen, alleen of samen met leeftijdsgenoten in een vertrouwde omgeving. Daarnaast is er ruimte voor leuke activiteiten en richten wij ons op de zelfredzaamheid door samen met de kinderen boodschappen te doen of te bakken. Zo proberen we van elke middag, een fijne middag te maken!

Vaste begeleiders bieden structuur

alternative

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vangen wij 8 toppers op na schooltijd in een groep met twee vaste begeleiders. Dit is vrij uniek, want op deze manier krijgen onze toppers weinig tot geen verschillende gezichten te zien. Wij merken dat toppers het heel fijn vinden als er zo min mogelijk wisselingen zijn qua begeleiding na schooltijd. Kleinschaligheid is dan ook onze kracht. Door de kleinschaligheid van gemiddeld 4 toppers per begeleider kan er flexibel worden ingespeeld op de zowel behoeften als wensen, maar ook interesses en talenten. Zo krijgt elke topper de aandacht en sturing die hij/zij nodig heeft!

Topper in speeltuin

Activiteiten in de naschoolse opvang

alternative

Bij aankomst drinken we gezamenlijk met z’n allen. We kijken per topper hoe hij of zij uit school komt. Zijn er te veel prikkels? Dan bespreken we op een rustige manier een leuke activiteit samen met iets lekkers. De naschoolse opvang is echt vrijetijdsbesteding, want onze toppers moeten op school natuurlijk al veel doen. Alles in de opvang wordt voorgestructureerd, maar we laten onze toppers wel zelf kiezen uit activiteiten. Denk hierbij aan activiteiten als: buitenspelen, dansen op de playstation (Just Dance), karaoke zingen, koekjes/pepernoten bakken, knutselen, sjoeltoernooi, naar het dorp een ijsje halen en nog veel meer… Al met al een leuke middag waarin iedereen zichzelf mag zijn!

Bij thuiskomst een leuk gespreksonderwerp

alternative

De focus van onze begeleiding in de naschoolse opvang ligt op het bieden van structuur, veiligheid en stimuleren van vaardigheden op praktisch en sociaal gebied. Ook vinden we het belangrijk om aan te sluiten op wat kan en haalbaar is. Zo krijgen de toppers bij ons de kans om vrienden te maken, wat voor deze doelgroep niet altijd vanzelfsprekend is. Ook is het voor de ouders prettig om eens een middag ontlast te worden. Wel zorgen we ervoor dat ouders elke dag een terugkoppeling krijgen over wat hun topper die middag heeft gedaan, bestaande uit een paar foto’s met een korte toelichting. Dit doen wij, omdat sommige toppers het lastig vinden om thuis te vertellen wat ze gedaan hebben. Zo hebben de ouders voordat hun topper thuiskomt al een leuk gespreksonderwerp!

Benieuwd naar onze naschoolse opvang? 

NEEM CONTACT OP