Dagbesteding

kringellijn

Dagbesteding voor (jong) volwassenen

alternative

Het is fijn om iets te doen wat je leuk vindt of goed kunt. Om samen met anderen iets te maken of om iets nieuws te leren. De focus van onze dagbesteding ligt op het bieden van structuur, veiligheid en het stimuleren van vaardigheden op praktisch en sociaal gebied. Dag invulling betekent dagritme en meedoen in de maatschappij. Wij vinden het belangrijk om aan te sluiten op wat kan en haalbaar is. Zo maken wij voor onze toppers van elke dag een goede dag!  

De kleinschaligheid is onze kracht

alternative
De dagbesteding is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09:00 uur tot 16:00 uur. Door de kleinschaligheid van gemiddeld 4 toppers per begeleider kan er flexibel worden ingespeeld op de zowel behoeften als wensen, maar ook interesses en talenten. Daarnaast is het voor de ouders prettig dat hun kind een plek heeft, waar hij/zij erbij hoort en meedraait in de maatschappij. We zorgen ervoor dat ouders elke dag een terugkoppeling krijgen over wat hun topper die dag of middag heeft gedaan, bestaande uit een paar foto’s met een korte toelichting. Dit doen wij, omdat sommige toppers het lastig vinden om thuis te vertellen wat ze gedaan hebben. Zo hebben de ouders voordat hun topper thuiskomt al een leuk gespreksonderwerp!  

Dagbesteding bij de Horeca

alternative

De werkzaamheden die, onder pedagogische begeleiding, door onze toppers worden uitgevoerd zijn zeer divers. Op dinsdag, donderdag en vrijdag zijn onze toppers te vinden bij Lunchroom Milano in Wierden. Hier verzorgen zij de lekkerste koffie, thee, lunches en lekkernijen aan gasten. Tussen de middag gaan we even terug naar DieVers naar de Holtinck 117 om te lunchen, zodat onze toppers niet al te veel prikkels krijgen. In de middag gaan we terug naar Lunchroom Milano en alles wat onze toppers doen op een dag, is mooi meegenomen. Zo gaat alles ongedwongen, zonder al te veel werkdruk.
 

Dagbesteding Klussendienst

alternative

Wij begrijpen dat niet iedereen een 'horeca tijger' is, en dat is geen enkel probleem. Naast het “werken” bij Milano hebben we ook op de dagbesteding talloze andere werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden. Wat te denken van het groenonderhoud bij Jong Nederland Enter, groenonderhoud bij de generatietuin in Wierden waar jong en oud samenkomen of  juist andere tuin- en of bedrijfsklussen. Ook hebben we vaak industrieel werk, voor als wij niet naar buiten kunnen. Voor elke topper hebben we passende werkzaamheden met daarbij de juiste aandacht en sturing die hij of zij nodig heeft. Zinvol en afwisselend werk op een sfeervolle plek midden in de maatschappij, waar iedereen zichzelf mag zijn!

Benieuwd naar onze dagbesteding?

NEEM CONTACT OP