Logeeropvang

alternative

Unieke logeeropvang in het weekend

alternative

Elk weekend is er bij Dievers een logeeropvang. Op vrijdag worden 8 toppers gebracht tussen 19:00 uur en 20:00 uur en op zondag worden ze opgehaald tussen 16:00 uur en 17:00 uur. Het hele weekend is dezelfde groep van 8 toppers met twee dezelfde begeleiders aanwezig. Dit is vrij uniek, want op deze manier krijgen onze toppers weinig tot geen verschillende gezichten te zien. Wij merken dat toppers het heel fijn vinden als er zo min mogelijk wisselingen zijn qua begeleiding in het weekend. Kleinschaligheid is dan ook onze kracht. Zo krijgt elke topper de aandacht en sturing die hij/zij nodig heeft!  

Doel van logeeropvang in het weekend

alternative
Tijdens leuke activiteiten wordt er gewerkt aan zelfstandigheid, sociale vaardigheden en eventuele andere persoonlijke leerdoelen. Het stimuleren van de eigen kracht, daar handvatten voor bieden, en het bewust maken van de eigen verantwoordelijkheid staan centraal in de logeeropvang. Op een ongedwongen manier maken toppers bij ons dé stap richting zelfstandigheid voor als ze later bijvoorbeeld begeleid gaan wonen. Natuurlijk is het ook weleens prettig voor de ouders om een weekend ontlast te worden. Verder vinden wij het belangrijk om aan te sluiten op wat kan en haalbaar is. Zo bestaat elk weekend uit plezier, gezelligheid en zorgen we ervoor dat elke topper sociaal uit zijn of haar schulp komt.  

Planning

alternative

Vrijdagavond bij aankomst drinken we gezamenlijk met z’n allen en wordt voor het hele weekend een schema met taken ingevuld en verdeeld. Taken als: tafeldekken, afwassen, stofzuigen, huis schoonmaken, maar ook bespreken we wanneer wie onder de douche of in bad gaat en natuurlijk of er nog boodschappen gedaan moeten worden. De planning voor het weekend zetten we niet super strak neer, maar we houden een globale planning aan. Zo leren we onze toppers omgaan met veranderingen maar weten ze wel wat er van ze verwacht wordt.  

DieVerse activiteiten zowel buiten als binnen

alternative
We proberen altijd om DieVerse activiteiten te organiseren. Als het mooi weer is, doen we activiteiten buiten de deur. Zo wandelen we naar het dorp om een ijsje te halen, gaan we met z’n allen bowlen, zwemmen of juist op avontuur in een klimbos. Ook hebben we eens een vossenjacht gedaan midden in Wierden, dat vonden onze toppers erg leuk! Is het weer even wat minder? Dan hebben we leuke binnen activiteiten, zoals: dansen op de playstation (Just Dance), karaoke zingen, koekjes bakken, knutselen, sjoeltoernooi, escape room in elke kamer en nog veel meer…  

Activiteiten die bij de leeftijd passen

alternative
Wij vinden het belangrijk dat activiteiten bij de leeftijd van onze toppers passen. Ze willen namelijk zo normaal mogelijk behandeld worden en wij helpen hen daarbij. Zo hebben we eens een bierproeverij met 0.0 bier georganiseerd en zijn we naar een echt café geweest. Ook hebben we met een groep jongvolwassenen het Heldersfees in Hellendoorn bezocht, dat was reuze gezellig! Voor de toppers was dit een unieke ervaring, ze hadden het er nog weken over. Dat is nou net onze kracht, wij denken graag in kansen en mogelijkheden!  

Benieuwd naar onze logeeropvang in het weekend?

NEEM CONTACT OP