Begeleid wonen

alternative

Een plek waar je je thuis voelt

alternative

Sinds oktober 2021 verzorgen wij begeleid wonen. We zijn gestart met een pilot voor 4 toppers die inmiddels hun eigen huisje knus hebben ingericht in het sfeervolle Wierden. Zij wonen begeleid van maandag tot en met vrijdag, waarbij er altijd 1 begeleider dag en nacht aanwezig is. In het weekend slapen ze thuis of ze draaien mee in het logeerweekend, om hun sociale band verder te versterken met leeftijdsgenoten. Natuurlijk blijven we bij Dievers niet stil zitten… Over ongeveer 3 jaar hopen wij 16 begeleide woonplekken te hebben, zodat wij ook overige toppers die op de onze wachtlijst staan een plek kunnen bieden.  

Een huiselijke, gezamenlijke sfeer is erg belangrijk

alternative
Groepsbelang staat in het begeleid wonen bij ons voorop. Vooral de huiselijke sfeer vinden wij erg belangrijk om de sociale ontwikkeling te stimuleren. Elke topper krijgt bij ons zijn of haar eigen slaapkamer en daarnaast zijn er gezamenlijke ruimtes waar de toppers naartoe kunnen komen om bijvoorbeeld te eten. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om te kiezen: alleen tv kijken of juist samen tv kijken in een gezamenlijke ruimte. Zo krijgen ze de kans om vrienden te maken én hebben ze tegelijkertijd een plek waar ze zichzelf mogen zijn.  

Begeleid wonen voor 18 jaar en ouder

alternative

Wij bieden begeleid wonen voor jongvolwassenen in de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder. De focus ligt hierbij op het bieden van structuur, veiligheid en het stimuleren van vaardigheden op praktisch en sociaal gebied. We proberen o.a. rust en ruimte te creëren in het hoofd van de jongvolwassene, zodat hij of zij een vertrouwensbasis kan opbouwen. Daarnaast werken we op een ongedwongen manier aan zelfredzaamheid. We leren ze belangrijke huishoudelijke taken, zelf het bed opmaken, boodschappen doen onder begeleiding en nog veel meer! Wel houden we hierbij altijd rekening met wat kan en haalbaar is. De kleinschaligheid is onze kracht, want zo krijgt elke jongvolwassene de aandacht en sturing die hij/zij nodig heeft.

Meer weten over begeleid wonen?

NEEM CONTACT OP